Dansk dubbel på matchracing-VM i Danmark

Det blev en dansk dubbel när VM i matchracing för damer avslutades i helgen i Middelfart. Lotte Meldgaard besegrade Camilla Ulrikkeholm med 3-2 i en mycket jämn och händelserik finalserie.

Efter att ha legat under med 0-2 vände Ulrikkeholm finalserien och utjämnade till 2-2 i matcher. I den femte och avgörande finalen fick Ulrikkeholm ett rödflagg-straff i starten, vilket innebar att hon var tvungen att ta straffsvängen omedelbart och Meldgaard kunde dryga ut sin ledning. Ulrikkeholm med besättning lyckades dock minska avståndet fram till motståndarbåten, men Meldgaard höll undan och knep världsmästartiteln med någon båtlängd.

I matchen om bronset vann amerikanskan Stephanie Roble 2 raka matcher över Anne-Claire Le Berre från Frankrike. Bästa svenska besättning blev Anna Östling som slutade på en  femteplats.

Efter ett stundtals mycket blåsigt och tufft VM laddar nu besättningarna om för nästa event på Women's International Matchracing Series, Lysekil Women's Match, som går av stapeln 3-8 augusti på den svenska västkusten.

Spana in sista dagens semifinaler och final nedan.



Fullständiga resultat i VM:

1. Lotte Meldgaard, DEN,

2. Camilla Ulrikkeholm, DEN

3. Stephanie Roble, USA

4. Anne-Claire Le Berre, FRA

5. Anna Östling, SWE

6. Katie Spithill, AUS

7. Caroline Sylvan, SWE

8. Klaartje Zuiderbaan, NED

9. Milly Bennett, AUS

10. Pauline Courtois, FRA

11. Louise Christensen, DEN

12. Diana Kissane, IRL

13. Rikst Dijkstra, NED

14. Johanna Larsson, SWE

15. Nina Ramm-Schmidt, FIN

16. Sanna Häger, SWE

Top