Cyklisterna är tillbaka

Försvarande Emirates Team New Zealand har kompletterat laget med en ny grupp elitidrottare (multisport, rodd och cykling) för att förse hydrauliken ombord med tillräckligt mycket kraft.

Fotot ovan: Pedalkraft ombord Emirates Team New Zealand under America's Cup 2017.

Vår egen Pelle Petterson var först ut, men laget som utnyttjade pedalkraft i America's Cup senast var nya zeeländarna 2017 (Exklusiv video: Cykeldriven AC50). Kiwi-laget använde cyklister på stationära cyklar för att generera kraft till hydrauliken för trim av segel och foils istället för en traditionell grindingpiedestal.

Cyklar förbjöds i samband med att AC75:orna introducerades. Anledningen att de tillåts igen är att besättningen krymt från 11 till 8. Det är upp till varje lag att bestämma om de ska använda grinders eller cyklar, men rådande konsensus är att 4 par ben kan generera mer kraft än 4 par armar.

ETNZ har nyligen anställt roddaren/cyklisten Hamish Bond, cyklisten Louis Crosby, multisportidrottare Dougal Allan och roddaren Cameron Webster vilket talar sitt tydliga språk. Grinders från förra omgången samt cyklisten Simon van Velthooven stannar också kvar i laget. Hur det komemr se ut på banan i Barcelona 2024 återstår dock att se.

Hela artikeln som ovan information är baserad på finna att läsa i sin helhet på www.1news.co.nz.

Top