Chockerande beslut inför Paralympics i Paris 2024

IPC kriterierna för att få lov att ha med en gren i Paralympics, kriterier som ”World Sailing” verkligen har gjort allt för att uppfylla. Igår kom det tråkiga beslutet att segling inte kommer få delta.

I januari 2015 blev segling också exkluderade från Paralympics i Tokyo 2020, på grund av att man inte mötte kriterierna. Man var därmed extra noggrann när man ansökte denna gången. Man har exempelvis lagt upp en strategisk plan för år 2017-2020 med målet att möta IPC kriterierna. Vill ni läsa den strategiska planen för sporten hittar ni den här på sailing.org

“We worked tirelessly to ensure sailing met the IPC criteria and our application was of a high standard and everyone at World Sailing is deeply saddened by the news from the IPC”, berättar Andy Hunt, VD för World Sailing.

World sailing kommer så snart som möjligt träffa IPC för att få möjlighet att förstå detaljerna kring beslutet. 

Para World Sailing Championships (=VM) går i år av stapeln i Wisconsin, USA, från 16-22 september med ett rekorddeltagande på 101 seglare från 42 nationer. En av orsakerna till att man anser sig ha mött och överträffat förväntningarna som ställs från IPC för att få delta i Paralympics. Ibland de 101 deltagrna ser vi Fia Fjelddahl som seglar för GKSS med sin båt "Skota hem". Stort lycka till till henne!

Top