Checklista för hyrbåtar

I nästa nummer (Search Magazine #3 2019) finns en artikel om hur man kan hyra segelbåt på olika sätt och därmed uppleva attraktiva seglingsområden runt om i världen. Det vanligaste sättet är att hyra en ”bareboat”, en båt utan någon medföljande besättning. Det innebär att man måste kunna hantera båten och dess utrustning själv och ofta även proviantera för seglingen. Artikelförfattaren Magnus Lindén, har förutom artikeln också satt ihop en lista över vad man bör kontrollera innan avfärd för att man skall kunna njuta av en problemfri seglingssemester. Den kan också användas för en koll på egna båten innan man skall ut på en längre segling. Listan finns på Magnus hemsida bortomhorisonten.nu.

Magnus Lindén som har erfarenhet från ett halvt sekel av segling över 100 000 sjömil ombord på ett 50-tal båtar som charterskeppare, leveransseglare och på egen köl som långfärdsseglare. Hans passion är segling, eller snarare den livsstil som båtar och segling gör möjligt, och han har tillsammans med sin sambo Lucina Dahlberg flyttat ombord på Sarita, en Solitaire 52, och seglar numera på heltid.

Magnus artikelserie riktar sig till dig som längtar efter seglingsupplevelser bortom horisonten i klarblått vatten och spännande koraller med färgsprakande fiskar och en värmande sol. Eller till dig som drömmr om att segla till havs på längre passager mellan länder och kontinenter. Artiklarna grundar sig på delar av Magnus bok bok ”Bortom horisonten”.

Vill du prenumerera på magasinet tecknar du dig på www.searchmagazine.se/prenumerera.

Top