Charisma i ledning I Cascais

Det lag vi såg runda av fältet i Marstrand är som bortblåst, efter första dagen i leder Nico Poons Charisma, med svenska Eddie Klemets ombord, 44Cup i Cascais. 

Trots orkanen Lorenzo var förhållandena i Portugal relativt snälla, vinden toppade på 7m/s eller 15 knop för att senare under dagen avta till 3-4m/s till det tredje och avslutande racet. 

“Det var bra - koncentration, fokus och bra starter. Det var det. Det är dags att komma ikapp igen” Säger Poons, vars team ligger sjua i totalen efter några svagare tävlingar tidigare i sommar. Hans taktiker, tidigare AC och VOR vinnaren John Kostecki förklarar “Nico gjorde ett fantastiskt jobb idag och var riktigt fokuserad. Det gick bra - vi startade fint och gick rätt väg på första kryssen. Ibland betalade sig vänstern, men vi hittade alltid ett bra spår på högerkanten” 

Svenska Eddie Klemets är Grinder på båten: "So far so good!  Det är fina fårhållanden - lagom varmt seglingsväder och bra vind - som upplagd för bra och tight racing. Vi får väl se hur länge vi orkar hålla fokuset uppe men det känns lovande än så länge, alla har lyckats hålla sig kvar på båten till skillnad från i Marstrand"

Bara en poäng bakom Charisma jagar Team Aqua, Chris Bakes brittiska lag, efter raden 3, 2, 1. 

“Det har varit tight och det fans bara en möjlighet i det sista racet - plocka layline innanför CEEREF och Charisma” förklarade Cameron Appelton efter att laget perfekt prickade märket när CEEREF och Charisma förseglade sig, “det var lite klurigt, speciellt med tanke på sjön och den ombytliga minskande vinden. Vi hade en bra dag, precis som Charisma” 

Bakom de två lagen har det blivit en liten lucka, närmast jagar Aleph Racing fem poäng bakom, och Team Nika, nio poäng bakom. 

Top