Captain Cooper, seglarkatten

Bengalkatten Captain Cooper följer sin matte på de sju haven och tillsammans har de två seglat över 7000 sjömil tillsammans! 

Captain Cooper håller utkik

Middag! 

Casual Friday! 

Bengal är en korthårig kattras som ursprungligen började som en hybrid mellan tamkatt och leopardkatt. De bengalkatter man har som sällskapsdjur är dock helt tama och tillräckligt många generationer från leopardkatten för att inte räknas som hybrider i Sverige, trots att de ser ut som små leoparder, med fläckig (spotted) eller marmorerad (marble) päls. Uppfödningen startade i USA på 1960-talet av Jean Sugden Mill. Hon fick en oplanerad parning mellan en leopardkatt och en tamkatt, men inga av dessa avkommor gick vidare i någon avel. Runt 1980 fick hon överta flera hybridkatter från Loma Linda-universitetet i Kalifornien. Man hade använt dessa katter för forskning i kattsjukdomen leukos. Dessa hybridkatter parades med prickiga katter och egyptisk mau. 

Bengalen brukar beskrivas som livlig och alert. Den är social och självständig. De flesta bengaler vill gärna ha en kamrat. Den gillar att klättra och många har inget emot att leka med vatten eller till och med att bada. Den kan låta rätt mycket när den vill, oftast "skriker" den.

Cooper har en egen flytväst 

Skota hem

Top