Caprice Match Racing Team rapporterar från dag ett på EM i Tallinn

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankingen de senaste åren hela vägen upp till en 28e plats. Igår började en av de större tävlingarna på deras säsong; EM i Tallin. Nedan rapporterar Kim Kling från tävlingens första dag.

"Vi är Caprice Match Racing Team, ett göteborgsbaserat matchracinglag och representerar Sverige i Tallinn, Estland på europeiska mästerskapen i match racing 2018. På torsdagen inleddes grundomgången för de 16 teamen, med en tvådelad round robin.

Vår grupp består av ett starkt startfält med namn som Ettore Botticini, Mati Sepp, Vladimir Lipavsky och Max Trippolt. Alla är högre rankade än oss och vi visste från start att det skulle bli en tuff regatta. Vi har tung dag med mycket utmanande förhållanden. Det blåser sydligt med medelvind på 6-7 m/s och 12 m/s i byarna. Konstanta vrid och små kulor med vind sveper förbi. Dagen börjar med ett par riktigt sunkiga starter vilket sällan är optimalt i match racing. Vi biter ihop och seglar snabbt, men det räcker inte för att gå om. Alla de tidigare nämnda namnen kör över oss, men vi får med oss två vinster mot Emil Kjaer från Danmark och James Pindar från Storbritannien. Båda matcherna var förhållandevis jämna och vi kommer nu allt mer in i båten och förhållandena.

På fredagen väntar slutförandet av grundomgången och sedan kör kvartsfinalerna igång. Trots vårt svala resultat finns chans till kvartsfinalseglingar, om resultaten för övriga team går vår väg. Parallellt med slutspelet kommer det köras en King of the Castle, vilket är ett sätt att klättra i resultatlistan för de som åkt ut."

Lycka till önskar vi på Search!

Top