Caprice Match Racing Team på plats i Danmark för att segla EM

Press meddelande från Caprice Match Racing Team. Det svenska teamet på europeiska mästerskapen i matchracing, är nu på plats i Svendborg, Danmark. För Sverige seglar de rutinerade seglarna Kim Kling, Viktor Langström, Markus Nilsson och Fredrik Langström. Deltagandet blir ett stort steg mot drömmen om att etablera sig i den absoluta världstoppen.

Inför EM har Caprice Match Racing Team tränat i den aktuella båttypen vid hemmahamnen Långedrag. De har dessutom använt båten på tävling tidigare.

- J/80 är en båt som vi har bra koll på. Vi har spenderat en del tid i den, och den stora skillnaden mot vår normala träningsbåt är att J/80 är betydligt mindre och lättare.

Det gör att trots att vi är en person mindre än vad vi är i vår normala träningsbåt kan vi ändå hantera alla moment och manövrar mycket väl, säger Markus Nilsson som är teamets pitman.

Slår i underläge

Teamet har varit i Svendborg och tävlat tidigare, vilket gör att de redan innan tävlingen har koll på vad för vindar och strömmar de kan förvänta sig. Det ger dessutom en trygghet och nervositeten kan hållas i schack.

- Jag känner mig trygg med att vi tränat i båttypen och varit på plats tidigare. I den höga konkurens vi har på denna tävlingen är det viktigt att vi har koll de yttre omständigheterna så att vi kan lägga vårt tankearbete på matcherna, säger rorsman Kim Kling.

Det speciella med EM är den höga nivån på motståndet. Hälften av deltagarna är rankade bland de 25 bästa i världen och teamet är seedade på en tionde plats av de tolv teamen. Det gör att de slår i underläge och behöver segla för sin fulla kapacitet för att placera sig bra. En av de tuffaste motståndarna är Joachim Aschenbrenner som nyligen vann U23 EM i matchracing.

Vill bli bäst

Tävlingen är ett steg i den stora drömmen om att bli bäst i världen på matchracing. Målet är att inom några år vara ett etablerat team i matchracingens världstour som är VM serien.

Tävlingen går av stapeln i Svendborg, Danmark och pågår 11-14 augusti där finalerna seglas på söndagen den 14 augusti. Intresserade kan följa teamet på deras hemsidan där det publiceras dagliga sammandrag, eller på Facebook och Instagram där det uppdateras med bilder och kortare texter.

Fakta om Caprice Match Racing Team


Caprice Match Racing Team är ett matchracingteam med bas i Göteborg. De består av seglarna Kim Kling, Viktor Langström, Klara Ekdahl, Markus Nilsson och Fredrik Langström som har förankring i både Jönköping och Bohuslän. Teamet har flera vinster med sig i bagaget och siktar på den absoluta världstoppen i matchracing.

Mer information hittar du enkelt på www.capricemrt.se och www.facebook.com/capricemrt

Top