Bronsmedalj till Anton och Fredrik

Anton Dahlberg/Fredrik Bergström lyckades behålla den tredjeplats de haft större delen av världscupseglingarna i Miami. En sjätteplats i finalen i 470 räckte för att ta bronspengen i årets första världscuptävling. Läs detta pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet/Mats Olsson.


- Vi har haft en vecka med både lätta och friska vindar. Och vi har haft både toppar men även bottnar. Men det har varit givande. Kanske saknar vi lite fart och kanske kunde vi startat något bättre. Men det är sånt som vi får jobba på, sammanfattar Anton veckan.

Anton och Fredrik besegrades bara av britterna Luke Patience/Chris Grube, som vann med 27 poängs marginal, och det nykomponerade franska paret Kevin Peponnet/Jeremie Mion som var sex poäng före svenskarna.

Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar blev åtta i medaljracet och slutar därmed på sjätteplats, 16 poäng efter sina svenska kompisar.

Sjätte plats blev också slutplaceringen för Max Salminen i Finnjolle. Max var 18 poäng från pallen.

I Laser Radial gjorde Josefin Olsson en fin avslutning när hon seglade in på tredje plats i medaljracet. Det räcket till en slutgiltig sjundeplats, elva poäng från en medalj.

Detaljerade resultat finner du här.

Top