Brittiska Botin 52:an Tala tar hem Rorc Transatlantic Race efter målfoto

Det har gått 14 dagar sedan starten av RORC Transatlantic Race. Vi som har följt racet har bjudits på en spännande överfart med många taktiskt trixiga situatoner med avseende på vädersystem samt fina prestationer som Maseratis linehonour och Comanches rekordtid. Efter gårdagens inseglingar står det nu också klart att det är David Colins Botin 52:a Tala som tar hem huvudpriset IRC ZERO.

Matchen om totalseger (IRC ZERO) stod mellan David Collins Botin 52:a Tala (GBR) och Max Klinks Botin 52:a Caro (CH) och blev den tightaste genom historien. Det blev till slut Tala som drog det längsta strået, som på den trettonde racedagen skar mållinjen efter 11 dagar, 10 timmar, 13 minuter och 9 sekunder på banan. Caro låg då endast en timme efter vilket nästan får anses som avgörande per målfoto med tanke på den 3000 sjömil långa banan.

Foto: RORC / Arthur Daniel

Tala med besättning tog därmed hem totalvinsten, klassvinsten och slutade tvåa i IRC. Trots Caros besvikelse gratulerade teamet såklart sin överman, men vi tror att de i sitt stilla sinne egentligen tänkte på RORC Caribbean 600 i februari och ljuv revansch.

Tidigare resultatartiklar:

Multi70:an Maserati tar linehonour för flerskrov

Nytt rekord: 7 dagar, 22 timmar, 1 minut och 4 sekunder

L4 Trifork (gamla Ericsson 4) har gått i mål

Foto: RORC / Arthur Daniel

Search kalendarium publiceras i samarbete med UK Syversen.

UK Sailmakers är ett ledande segelmakeri med loft i Stockholm och Göteborg: "Vi skulle kunna berätta varför du ska välja UK Sailmakers, men vi låter resultaten från 2021 tala för sig själva: 1:a, 2:a och 3:a Gotland Runt, 1:a Kolfiberrodret, 1:a Bohus Racet, 1:a och 3:a Express SM, 1:a Smaragd SM, samt flertalet klassegrar på Raymarine 2Star och andra lokala regattor. Kontakta oss för att få en offert på ditt nästa segel."
 

Top