Bra att tänka på när man seglar med barn

Finns det något mysigare än att åka på seglingssemester med barn? De är lätta att underhålla och uppskattar ofta det lilla, i alla fall de lite mindre barnen.


Det finns många som sitter och dagdrömmer om seglingen med barnen och hur mysigt semestern ska bli. Däremot blir det inte alltid som planerat och vi alla med barn vet att om något går snett kan det bli några tuffa timmar med gnäll och missnöjda små liv...

Vi listar upp vad vi tycker är viktigt på seglingsturer där barn som är både lite yngre och äldre ska följa med.

- Låt barnen välja sina favoritsaker hemifrån och gör tillsammans en packlista för att mentalt förbereda lång tid innan och bygga upp lite spänning (gäller vid längre resor).

- Som förälder packa ner favoritsnackset i smyg som ifall-att nått oväntat händer (gäller även små som stora kanske t o m de vuxna behöver lite snickers ibland).

- Solkräm i mängder, var rädda om er!

- Glöm för guds skull inte sjösjukemedicinen. 

- Speciellt till de stora barnen: gör det klart och tydligt att wifi ombord inte fungerar och familjetiden är prio för att slippa tråkiga diskussioner på havet.

- Det kan däremot vara bra att ha lite extra film eller pyssel för de mindre när det blir lite mer hektiskt uppe på däck och det kan vara bra att barnen går ner i "säkerhet". 

- Få alla att hjälpa till. Segling är perfekt när det kommer till team work, se till att alla är delaktiga. Inga jobb är för små eller mindre viktiga för att båten ska seglas framåt.

- Försök gå igenom och förklara basics innan så de vet vad som kommer hända gärna innan det händer, tex slag, gipp, lägga till vid brygga osv. Kan underlätta för den rädde. 

- Sist men inte minst se till att njuta även fast det kan vara svårt att släppa stressen kring att alla ska vara nöjda. 

Top