Boktips för seglingsnördar

Nu när hösten/ vintern är här och båten är väl paketerad för vintern är det dags att ta fram böckerna och mysa in dig i soffan. Därför tänkte vi tipsa om några seglingsböcker som finns på marknaden.

Vi har inte läst alla dessa böcker eller rankat dem i specifik ordning. Ni får gärna själva tipsa om ni har andra bra seglingsböcker att rekommendera.

A Voyage for Madmen

Den här boken publicerades till minne av Golden Globe Race 50 års jubileum. 1968 hade ingen seglat runt jorden nonstop så nio män varav sex, engelsmän, två fransmän och en italienare bestämde sig för att våga sig an utmaningen.

Sailing For Dummies

Den andra upplagan av Sailing For Dummies fortsätter på samma spår som föregångaren och riktar sig mot den nya seglaren. Tips och trix för att genom skrift lära sig mer om segling och undvika faror.

Two Year Before the Mast

Boken handlar om en spännande seglingsresa på 1900 talet. Seglingen började i Boston och runt Cape Horn tillbaka till Kaliforniens kust och är en historia om äventyr insiktsfullhet och livet till sjöss.

Mayden Voyage

Det börjar som en längtan efter äventyr för den unga tjejer som tar sitt packar sina saker och beger sig ut till havs där hon möts av inte minst äventyr men också hennes första kärlek.

Escape from the Ordinary

Den här boken är till dig som länge velat segla bort till ditt eget äventyr. Den här sanna berättelsen om Glen och Julie som rymde från sin trygga vardag och satte segel mot horisonten.

Fifty Places to Sail Before You Die

Titeln säger det mesta kring den här boken. Det här är enligt författaren Chris Santella de 50 platser du som seglare måste besöka. Boken innehåller inte bara platser utan race och intervjuer med kända seglare.  

Top