Bobeck Tengström laddar inför deras första Världscup

På tisdag startar världscup nummer 3 i Hyeres Frankrike. Många svenska besättningar är på plats och förhoppningsvis friskare än i Palma för några veckor sen.


Tillsammans för första gången på Världscup är 49er FX besättningen Vilma Bobeck och Malin Tengström. Vi har träffats över en kaffe för att stämma av inför starten på tisdag.

Vilma var i Hyeres för fyra år sen på läger med Motala Seglargymnasium och för Malin är det första gången. Vad har ni för intryck än så länge av platsen?

- Det är väldigt varm och soligt säger Vilma och Malin håller med om att det är sommarkänslor i luften. Vi förväntade oss två blåsiga veckor med moln och kyla men det här är också bra, förutom att vi önskar lite mer vind.

För två veckor sen i Palma var ni en av besättningarna som drabbades av sjukdom, hur mår ni idag?

- Jag är helt frisk igen, säger Malin och fortsätter, jag var väldigt sjuk under två veckors tid och nu är jag glad att vara tillbaka på banan. Det känns i kroppen att jag har varit väldigt sjuk men det börjar komma tillbaka och jag är taggad på att få segla och raca igen.

Sailing Energy

Vilma du hade en ganska intressant situation i Palma med en brittisk tjej medan Malin låg hemma och försökte bli frisk, berätta mer.

- Det var först och främst väldigt jobbigt att tappa Malin innan start då vi drabbats av mycket sjukdom tidigare i år och det blev nu igen inför första regattan. För att göra det bästa av situationen så hjälpte vår Coach Paul Brotherton mig att hitta en brittisk tjej vid namn Alice vars rorsman var sjuk.

Det här var sista dagarna på regattan och vi fick inte officiellt byta till den här konstellationen för hon var britt och jag svensk så vi startade och seglade för att sen inte gå i mål…

Nu är ni däremot på plats i Hyeres taggade till tusen fri från alla sjukdomar och båten är polerad. Vad är era förväntar inför regattan?

- Vi har inte fått den uppladdningen och försäsong som vi förväntat oss men vi är bara glada att få komma till start och se lite vart vi är jämfört med resten av båtarna för att sätta nya träningsmål inför sommarens stora event, VM i Århus.

Hur ser en vanlig tävlingsdag ut från morgon till kväll med start klockan 13.00?

Vaknar: På tävlingsdag ställer vi båda alltid larm fast vaknar oftast innan det ringer runt 8.00-8.30.

Frukost: Yoghurt och ägg

Aktivitet: Stretch och rörlighet

Slösa tid: Vilma gillar att läsa medan Malin sysselsätter sig med serier eller Youtube

Lunch: Antingen gårdagens middag eller en matig baguette vid båten

Sticker ut när D flagg går ner och kommer in efter sista racet för dagen. 

Kommer in efter race och allt är klart: Samling innan vi går hem för att prata igenom dagen.

Efter samling: Röra på sig själv (promenad eller jogging), kanske umgås med någon beroende på dagens resultat, foamroller, äta, fler serier och allmänt ta det lugnt för att samla kraft till nästa dag.

Läggdags: 22.00 – 22.30, somnar till en podcast.

Vilma och Malin hittar ni på Sociala Medier vid namn 49er FX Team Bobeck Tengström.

För att följa resten av svenskarna under regattan besök: www.sailing.org. 

Top