Bo på segelbåten med barnen - Inga problem

Vi listar upp sex anledningar till varför det fungeerar minst lika bra att bo på segelbåt med eller utan barn. Vad har ni som läsare för erfarenheter? Dela gärna med er.

Står du inte för valet att flytta till segelbåten eller åka på en lång seglingssemester med barnen i sommar? Funderar du på om det är möjligt eller om det kommer bli för mycket extra arbete som inte är värt det? Vi lovar att det är värt det och listar upp flera anledningar till varför.

1. Ni kommer befinna er nära naturen vilket gör att barnen får en naturlig upplevelse till varför det är viktigt att ta hand om miljön och inte skräpa ner på gatorna hemma. Samtidigt som det ger otroligt bra frisk luft och ökar kreativiteten.

2. Det behöver inte bli så komplicerat som hemma. Genom att båten och ytan ni befinner er på är mindre blir det snarare lättare att hålla ordning och leva minimalistiskt. Det behövs inte en miljon olika saker för att göra barnen nöjda utan de kommer förstå ganska snabbt att det är nya regler att anpassa sig till.

3. Ni kommer förhoppningsvis närmare varandra genom att umgås på den mindre ytan och inte bara ses mornar och kvällar. Istället blir det mer gemenskap och nya lekar kommer uppfinnas.

4. Tröttnar ni på ett ställe eller passar det inte åldern på era barn kan ni enkelt bara segla iväg och byta hamn eller ankringsplats.

5. Det finns nästan ingen bättre kunskap än den som kommer genom praktik. Varje dag händer nånting nytt och barnen lär sig snabbt att vara problemlösare vilket senare kommer hjälpa dom i arbetslivet. Läs den här artikeln så förstår du vad vi menar.

6. När ni som familj bor på båten finns egentligen inga måsten. Njut av tystnaden och lugnet som bara havet och vinden.

Kommer ni på några fler punkter varför det inte behöver bli ett sånt stort och jobbigt projekt att bo på segelbåten under semestern eller på heltid? Trots att man har barn.

Top