Blåsigt på Marstrand - Match Cupen är igång

Torsdagens tävlingar på Marstrand rivstartade med Nordea Womens Trophy som fick möta vind upp mot 16 m/s i byarna och runt tre meter höga vågor. Favorittippade Anna Östling stod som segrare för dagen då hon tog hem flest poäng i dagens sju race, och är därmed säkrad till lördagens semifinal. 

Det var sex besättningar som tog sig ut på havet utanför Marstrands kust under torsdagen – fyra har nu tagit sig vidare till lördagens semifinaler: Anna Östling, Johanna Bergqvist, Klara Wester och Sanna Mattsson.

Johanna Bergqvist startade dagen med två raka segrar tätt följt av Anna Östling och Klara Wester. Under eftermiddagen tog det fart för Östling som slutade på 34 poäng. 
– Jag är lite darrig, adrenalinet är fortfarande i kroppen. Det kom en sån riktig vindby att vi knappt kunde hålla i oss, säger Östling och fortsätter: Det är sån lycka i kroppen att får segla efter ett sånt här konstigt år. Vi njuter av att vara här och allt är så härligt. 

I tävlingens initiala del använder man sig av ett högpoängssystem där en förstaplats ger 6 poäng, andra 5 poäng osv. ner till sjätte plats som ger en poäng. Det betyder tyvärr att Clara Svensdotter och Linnea Floser är utslagna. 

Inget evenemang på plats
På grund av rådande pandemi startade seglarveckan annorlunda i år. Ett till synes ganska tomt Marstrand utan kringliggande aktiviteter och evenemangsområde. Istället var det fullt fokus på segling.
– Det känns som man tagit sitt ansvar och stannat hemma i år. Vi vill inte bidra till smittspridning och önskar därför ingen publik på plats. Istället uppmanar vi alla att följa tävlingarna via C more och Sportkanalen. Dagens race har varit actionfyllda och gjorde sig grymt bra på TV, säger Marcus Dunér, evenemangsansvarig. 

Imorgon fredag är det dags för herrarna att göra upp i fleet race följt av semifinal och final på lördag.

Top