Björkö Runt och Club 29 SS

Den 16 juni seglades den andra upplagan av Björkö Runt som är ett initiativ av seglingsklubben Club 29 Segelsällskap.

Om klubben: Club 29 Segelsällskap är en ideell förening som är skapad av unga seglare för att främja den svenska seglingssporten. De har som ambition att fler unga vuxna ska börja segla kölbåt och därför minska barriärerna att komma in i seglingens underbara värld.

Björkö Runt idén väcktes förra året av medlemmar i Club 29 SS för att få till ytterligare en segling för medlemmarna innan den stora Västkustsveckan drar igång vecka 29. Björkö Runt är en kombination av bra kappsegling med tajta race och ett härligt kalas på kvällen. Den sociala biten i tävlingen är något som prioriteras minst lika högt som seglingen. 

Tanken med Björkö Runt är att på sikt få en större regatta. Den kommer vara öppen för alla typer av kölbåtar och åldersklasser.

Seglingen avgjordes i 3 race, 2 st inport samt en distanssegling runt Björkö med några rundningsmärken för att få till en längre segling. Inportracen har varit mycket uppskattade då det inte finns många helgkappseglingar med banrace där man med båt under SRS 1,0 kan delta.

I årets upplaga var det 8 st båtar anmälda och 6 st startande. Vann gjorde John Hansson med besättning i sin Smaragd efter serien 1-1-2, tätt följt av Albin André i Melges 24 på 2-2-1. Alexander Warberg kammade hem pris som bästa Express.

För mer info, Gilla Club 29 Segelsällskap på Facebook eller besök hemsidan: www.club29ss.se

Top