BEYOND THE BREAK

Lessons from a life in high performance team


I varje nummer av Search Magazine brukar vi recensera en bok och den här gången har vi läst Wouter Verbraaks skildring av grundstötningen med Team Vestas Wind under senaste omgången av Volvo Ocean Race.

Om du tecknar dig för prenumeration innan klockan 20:00 ikväll (torsdag) landar numret i din låda i mitten på nästa vecka!

Om varför Wouter skrev boken säger han så här (fritt översatt): ”Precis efter olyckan fick jag ett gott råd av en person som varit högt uppsatt inom flygindustrin:

”Efter en olycka som denna är det viktigt att man fokuserar på de lärdomar man erhållit och delar med sig av dessa för att undvika liknande olyckor i framtiden.”

Jag lyssnade till rådet och bestämde mig för att skriva boken. Istället för att bara fokusera på olyckan ville jag också besvara den ofta ställda frågan varför jag omedelbart steg fram och sa att jag hade begått ett misstag. Genom åren har jag stött på en speciell sorts gruppdynamik som jag uppskattar där man lägger mycket tid på att bygga tillit till sig själv och teamet och där det finns utrymme att erkänna misstag. För att ligga på absolut toppnivå måste man hela tiden utveckla sig, och för att kunna utveckla sig måste man förbättra sig. För att göra detta måste man också identifiera de områden man behöver förbättra och det arbetet börjar med att erkänna sina misstag. Jag är perfektionist. När jag bestämmer mig för att göra något ger jag det 100% av mitt fokus. Jag bestämde mig för att spendera tre vinterveckor, seglingens lågsäsong, för att skriva huvuddelen av boken. Jag ville också försäkra mig om att boken publicerades innan racet var slut, så att det fortfarande var färskt i folks minne.”

Vouter säger vidare att han gärna svarar på frågor och kommentarer på sin Facebooksida Wouter Verbraak Sailing.

KLICKA OCH TECKNA DIG FÖR PRENUMERATION IDAG!

Top