Bermuda Gold Cup i full gång

Den nästa sista deltävlingen på årets World Matchracing Tour, Bermuda Gold Cup, pågår nu för fullt. Detta trots att orkanen Joaquin drog över för bara någon dag sedan. Båda svenska besättningarna ledda av Johnie Berntsson och Björn Hansen är på plats på Bermuda för att fajtas om vinsten av denna anrika matchracingtävling. På listan över tidigare års segrare finns många tunga namn som Russel Coutts, Peter Gilmour och Ben Ainsle. Bland dessa finner vi också Johnie Berntsson som i år är regerande mästare efter vinsten förra året. Berntsson Sailing Team trivs bra i båten som seglas på Bermuda, den klassiska och långkölade IOD:n, och vann även tävlingen 2008.

Därför får också Johnie Berntsson räknas till en av favoriterna i årets upplaga. Det svenska teamet kommer dock möta på hårt motstånd då de flesta i toppen av WMRT-rankingen finns på plats. Bland annat Taylor Canfield, nybliven vinnare av årets M32 Series. På plats finns också flera av America's Cup-teamen, bland annat Dean Barker och hans Softbank Team Japan. Francesco Bruni gör tävlingsdebut för Artemis Racing efter att ha värvats till det svenska teamet för bara någon vecka sedan.

Den första dagen bjöd på mycket vind och därmed en hel del broachar och skador på båtarna. IOD:n är svårbemästrad och kan lätt börja pendla på undanvinden i hårdare vindar. Grundomgången seglas i två grupper i en enkel Round Robin. Grupp A hade upp till 28 knops vind igår och det blev en tuff dag för besättningarna. Efter gårdagens seglingar leder Eric Monnin grupp A och Taylor Canfield grupp B. 

Följ tävlingen via dess hemsida, www.bermudagoldcup.com, där det även finns fler bilder från gårdagens seglingar och aktuell totalställning.

Top