Beneteau släpper 4 nya modeller!

I juli blev det officiellt att franska Beneteau köpte in sig i det slovenska båtvarvet Seascape, och nu väljer man att förnya och uppdatera den legendariska First-linjen genom att lansera fyra nya högprestandabåtar mellan 14 och 27 fot.

Köpet av Seascape har gett Beneteau möjligheten att befästa sin position i ett marknadssegment som historiskt har drivit utvecklingen framåt, det har också inspirerat företaget att anamma en ny utvecklingskultur för den sjunde generationen av First-linjen: det slovenska varvet anses vara extremt nytänkande i sin affärsmodell, det närmsta man kan komma en startu-up den traditionella båtvärlden och Beneteau har sagt att man vill ta till sig den agila tradition när man återupplivar First-linjen.

Seascapes grundare Kristian Hajnsek och Andrazs Mihelin kommer tillsammans med Luc Joëssel, ansvarig för Figaro Beneteau 3, Gianguido Girotti och Luca Brancaleon, Beneteaus general managers, bilda det kreativa team som ska se till att den Franske jätten håller sig i utvecklingens framkant och kan möta det krav som den nya generationens seglare ställer.

Med breda och planande skrov, skvallrar de nya båtarna om fart och fläkt. Enligt Beneteau är syftet med linjen att göra tävlings-prestanda tillgängligt för flera, båtarna är lättmanövrerade och relativt snälla för plånboken.

Minstingen, First 14, designad som en skiff, kan seglas solo eller med rorsman och gast och väger endast 67kg vilket gör att den går att transportera på ett biltak eller ett litet släp.

Samtliga av de större båtarna, First 18, 24, och 27 har kojer, ett litet kök och en toalett och kombinerar racing med dagseglare på ett elegant sätt. Alla modeller går att traila och har en lyftbar köl.

Top