Battle of the backyard

Succén Champ of Scandinavia byter namn till Battle of the backyard! Från och med i år siktar vi på fler och bättre åkare, mer prispengar, och en ännu större fest på lördagen ute i parken.


Tävlingen kommer att hållas på Breddas Wake Park (Norgård i Uddevalla) 17-20 juli och startar lite lätt redan på måndagen den 15 juli. Under veckan kommer flera av världens bästa wakeboard-åkare umgås och åka tillsammans för att under lördagen göra upp om 100.000 kr i finalen. Battle of the backyard är ett nytt och annorlunda koncept och kan nästan beskrivas som det bästa med all bredd från ett vanligt internationellt mästerskap men kommer också innehålla de allra bästa från en seriös “Pro-tävling” för att göra det riktigt intressant för publiken. Tidigare år hade vi över 1 000 besökare ut i parken och i år satsar Breddas Event AB, tillsammans med sina sponsorer, betydligt mer. Det kommer innebära betydligt fler åkare, bättre åkare och helt enkelt en större show med allt där till. Det kommer att leda till en betydligt större publik och mediatäckning naturligtvis. Vi tror och satsar på över 2000 besökare som minst kommer att spendera ett par timmar under tävlingen.

Platsen

Precis som tidigare år kommer tävlingen hållas på Breddas Wake Park som ligger mitt ute i skogen på Norgård som också är Breddas hem/trädgård. Finare läge hittar man inte och i år kommer vi få en ännu större publik tack vare lyckade tidigare år och den “marknadsföringskraft” Team Breddas har tillsammans med sina sponsorer och samarbetspartners. Då ytterligare en “Wake Park” tillkommer att byggas upp på ängen så kommer även andra sidan av sjön användas till publik och som exponeringsyta för sponsorer, vilket gör att det kommer finnas gott om plats för en publik på över 2000 personer samt gott om yta för sponsorerna.

PRO FINALEN

21 av världens bästa åkare kommer att göra upp under lördagen och en vinnare kommer att koras. Först kommer ett kval att ske under förmiddagen och när det är som allra mest tryck i parken, kl 15.00 (byggt på tidigare år) så kommer finalen att hållas. Det kommer bli den största tävlingen hittills i Svensk, troligtvis även i Nordisk, wakeboard-historia sett till antal åkare, prispengar och publik. Klart än så länge i fältet är fem stycken internationella Red Bull åkare, samt reagerande junior-världsmästaren.

Mer än en vanlig tävling

Vi har alltid varit extremt noga med att folket som befinner sig i parken är nöjda och har extremt roligt oavsett om dem är wakeboard-åkare, extremsportsintresserade eller bara publik. Första året klarade vi av 50 personer, nästa 300 och året efter det över 1000 personer! I år är vi redo för ännu fler! För oss är det viktigt att tävlingen växer på rätt sätt och att det hela tiden sker förbättringar och förändringar för att vi inom rätt tid ska nå ditt vi vill. Eventet kan jämföras med en mindre festival, senast hade vi över 100 personer som övernattade och i år satsar vi mer på detta och kommer därför erbjuda fler övernattningsmöjligheter, allt för att öka upplevelsen. Mat och dryck prioriteras högt i år och vi har därför valt att samarbeta med Lindströms. Till festen på lördagen kommer rap-artisten HENOK ACHIDO att uppträda, allt för att öka upplevelsen.

Länkar

www.breddas.com

www.facebook.com/teamBreddas

Snabbfakta

Plats: Breddas Wake Park (Norgård 150, 451 91 Uddevalla)

Arrangörer: Breddas Event AB, Uddevalla Action Sport klubb och West Coast Park and Event AB

Klara sponsorer/partners: Red Bull, Betsafe, Uppercut.se, Giraff.se, Lindströms, Sesitec cableparks

Beräknad publiksiffra: + 2000 personer på fredag och lördag

Totalt antal åkare: Ca 150 st varav 21 PRO-åkare

Prispengar: 50.000 SEK

Övriga Happenings: Vattenhoppstävling, Volleyboll turnering, Liveartist, skate sessions, prova på wakeboard

Battle of the Backyard

Battle of the Backyard from Breddas on Vimeo.

Top