Aurell rapporterar från VM i M32 (video)

Just nu pågår VM i M32 ute på Marstrand. Searchmedarbetaren Fredrik Aurell seglar på Team CFA Sport. Här kommenterar han gårdagens seglingar. Missa inte klippet i slutet.

"Oj, oj vilken dag. Härlig segling! Det blåste lite mindre men det blev ändå kul segling. Starterna var fantastiskt spännande och det gällde att kriga för sin lucka annars är man körd. På team CFA Sports hade vi det tuffare idag. Vi gjorde att par lite sämre starter men farten kändes bra och taktiken fungerade fint. Alla börjar komma in i förhållandena ute på fjorden och det var ännu tightare racing idag. Philip Robertson (nybliven Göteborgare med rötter i Nya Zeeland) hade en grym dag och leder nu. Jonas Warrer från Danmark är tvåa med samma poäng som oss på tredje plats.

Det blåser mindre nu. Sjön kommer sannolikt lägga sig än mer. I morgon blir det en helt annan fjord att segla på. Det kan bli viktigt att ha koll på strömmen. Men jag har ringt mina kompisar Johan Barne, supertaktiker som sitter i stugan på Älgö och spanar, och Kristian Åderman, duktig finnjolleseglare född på Marstrand så nu har vi järnkoll.

Nu skall vi äta köttfärssås som vår trimmer Hayden Goodridge lagat. Det gäller att fylla på depåerna."

Mer information samt fullständiga resultat hittar du på m32world.com/m32worldchampionships.

Top