Atlantenöverfart med hemmabygd minibåt toppar veckans virallista

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. Äventyraren Andrew Bedwells galna rekordförsök att korsa Atlanten i en liten båt (1 meter) som han både designat och byggt gick som en raket och ligger nu ohotad i toppen. Tokiga klipp med människor som längtar ut på vattnet visade sig också populärt. Tredje, fjärde och femte plats erövrades av en inte så typisk X-Yacht som är till salu, Sven Yrvind och den sprillans nya dokumentären Under the Hull med 11th Hour Racing Team som du hittar via; "Dokumentärtips: Under the Hull". 

1. Äventyrare korsar Atlanten med 1 meter långt hemmabygge

Äventyraren Andrew Bedwell har designat och byggt en liten båt (1 meter) som han skall försöka slå världsrekord med genom att segla den från Kanada till Cornwall.

2. När man bara måste ut på vattnet

Längtar du ut på vattnet? Det är sannolikt inte ens i närheten av den desperation personerna i klippen nedan känner.

3. En inte så typisk X-Yacht till salu

Det är ingen hemlighet att vi är barnsligt förtjusta i båtar, av alla sorter; stora, små, med ett, två eller tre skrov, gamla klassiker, nya och moderna, båtar för cruising och racing eller både och. Här tar vi en titt på en inte så typisk modell signerad X-Yachts från 1984; 3 4 Tonner. Båten ligger just nu till salu i Kent.

4. Költest hos Yrvind - kommer det hålla?

Det var längesen vi hörde något från Yrvind som är i full fart att bygga sin nya båt för kommande seglingsäventyr.

5. Dokumentärtips: Under the Hull med 11th Hour Racing Team

Amerikanska 11th Hour Racing Team har producerat en dokumentär som handlar om lagets medverkan i den ikoniska havskappseglingen Transat Jacques Vabre. Dokumentären, som fått namnet Under the Hull, har premiär idag den 15 juni. Här är teasern.

Top