Artemis XIVs formbesked inför VM: tog tredje raka världscupsegern

Johan Barne, Kristian Nergaard och Anders Pedersen vann i veckan Scandinavian Gold Cup i 5.5m som seglades på Royal Prince Alfred Yacht Club i Sydney - ett otroligt starkt besked precis innan VM som börjar imorgon. 

I och med segern tangerade Artemis XIV sitt eget rekord på tre raka världscupsegrar i imponerande stil med tre raka spikar. Vi har pratat med Johan Barne som seglar ombord på den norskflaggade båten.

"Det var skönt att fixa Gold Cup och i tre raka vinster. Resultatet kanske pekar på att det skulle varit enkelt men det var det verkligen inte. Det var riktigt mycket vind så man var rejält mör efter två intensiva dagar." säger Barne efter segern. 

"I Gold Cup's unika regler så är det ju bara spikar som gäller. Först till 3 spikar vinner regattan. Vi lyckades ju ta tre spikar direkt - vilket jag aldrig varit med om tidigare - men det var ju egentligen bara den andra seglingen som var "enkel" men ledning från start till mål."

"Jag och Kristian (Nergaard) har ju seglat mycket ihop tidigare men vår tredje man är en tillfällig ersättare. Anders Pedersen som i vanliga fall seglar finnjolle och är klar för Norge till OS senare i år ersätter Trond. Det gör att vi var lite extra osäkra på formen men det gick ju bra. Till VM nästa vecka vill vi gärna att våra manövrar har förbättrats ytterligare. Vi skall också göra några förändringar på våra fockar för att bättre passa förhållanderna här i Australien."

VM seglas 9-13:e januari, på Royal Prince Alfred Yacht Club i Sydney, med 9 planerade race. 

Top