Artemis Technologies avslöjar ny seglingssimulator!

Idag visade Artemis Technologies upp sin senaste innovation: en ny full-motion seglingssimulator.

Den 4.5 meter höga, 210° LPD-skärmen omfamnar en fysisk plattform, likt dem som används i flyg och motorfordonssimulatorer, ger en väldigt uppslukade upplevelse.

Simulatorn finns i Artemis Technologies lokaler nära Heathrows flygplats och har utvecklats under de senaste 12 månaderna som en fortsättning på det arbete Artemis Racing gjort under den senaste upplagan av America’s Cup.

Iain Percy, VD för Artemis Technologies, säger ”En simulator är en dynamisk simulation av en maskin, en bil, ett plan, eller i detta fall, en båt. Tekniska sporter är ett giftermål mellan människa och maskin, och en simulator är punkten där allt kopplas samman. Artemis Racing gjorde ett fantastiskt arbete med dynamisk modellering förra America’s Cup, men där vi inte riktigt nådde fram var hur det skulle integreras med människan.”

Jonathan Nicols, ansvarig systemingenjör, fortsätter ”Historiskt sett, har simuleringar i America’s Cup varit relativt ensidiga och ändamålsspecifika. Det fanns inget helhetstänk. Mot slutet av America’s Cup, började Artemis Racing integrera simulationerna i ett centralt paket. Denna simulatorn är en fortsättning av det arbetet och kommer hjälpa oss att ta viktiga designbeslut mycket tidigare. Tidigare har vi lärt oss för mycket alldeles för sent i processen och inte kunnat veta om ingenjörsarbetet fungerade förens båten ligger i vattnet”

Simulatorn har två huvudfunktioner: besättningsträning och båtutveckling och är för närvarande optimerad för SailGP. Man använder en identisk cockpit till den som finns på den nya F50:orna.

Simulatorns realism är nödvändig för att besättningarna ska få en chans att bekanta sig med och lära sig segla de nya foilande katamaranerna.

Alla SailGP-lag har fått tre dagar att lära sig segla de nya båtarna live innan touren börjar nästa år. ”Det är fantastiskt” säger Billy Besson, skeppare för det franska laget, ”det här låter oss få en känsla för en ny båt på ett sätt som inte varit möjligt tidigare”

Top