Anton och Fredrik firade EM-guldet med en seger

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström behövde bara ta sig i mål i torsdagens medaljrace i 470-EM för att vinna guldet. De kunde till och med bli sist och ändå vinna. Men världens bästa 470-seglare kunde inte hålla igen - de vann även det sista racet i EM. Här kommer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet.


- Det var en kul sits att kunna gå ut och bara njuta. Men det absolut viktigaste idag var att vinna. Det är jättebra för vårt självförtroende att vinna en regatta – men det är också viktigt att vinna ett medaljrace. Jag kommer inte ihåg när vi gjorde det senast, berättar Fredrik.

Anton och Fredrik har verkligen ett enormt självförtroende just nu. När en segling återstod firade de EM-guldet – trots att de kunde gå miste om det om de hade diskats eller inte kommit i mål. Men Anton och Fredrik var aldrig oroliga. De visste att guldet var deras.

- Den enda gången vi var lite defensiva var i starten. Men vi startade längst ner i lä och hade ganska bra kontroll. För oss var det viktigt att göra en ”clean” start och komma iväg bra, säger Fredrik.

Svenskarna kom verkligen iväg bra och var först upp till första märket. De behöll sedan ledningen in i mål.

- Jag vill inte säga att det var en lätt resa. Jag fick jobba ganska hårt. Allt handlade om att segla båten så fort som möjlig. Och det lyckades vi verkligen gör, säger Fredrik

Top