Anledningar till att fler borde segla

The Royal Yachting Association, RYA i England, har sammanfattat varför fler borde segla och vilka fördelar det har på såväl vår psykiska som mentala hälsa. Håller du med? Vilket är största anledningen till att du älskar segling?

Att komma ut på vattnet innebär att vi lägger bort mobiler och andra störningsmoment vi annars konstant har inom räckhåll. Dessutom boostar vi våra D-vitamindepåer. Vitamin D har visat sig både minska depression, samt stärka mental hälsa.

Foto: Search Magazine

Segling ger perspektiv på livet. Det finns en tysthet och frihet i naturen som skapar tid och rum för reflektion. Det spelar ingen roll om det är sommar, höst, vinter eller vår. En rofylld dag på vattnet skapar alltid ett lugn i kroppen. Dessutom bjuder segling på hela spektrat av fysisk aktivitet, från lättare motion till avancerad träning.

Foto: Search Magazine

Att prova på nya aktiviteter är ett bra sätt att hitta nya vänner och sociala kretsar att umgås i. Kanske är det du som bokar en seglingskurs nästa år?

Foto: Search Magazine

Segling kan utöver ovan nämnda fördelar medföra sann och lättillgänglig mindfulness. Att lära sig segla innebär också att man går utanför sin comfortzone vilket stärker självkänsla och självförtroende, samt minskar stress och spänningar i kroppen. Övertygad?

RYA:s artikel hittar du på www.rya.org.uk.

Top