Ankarspel för båtar upp till 48ft

Genom att kombinera ny design med robusta och välutvecklade komponenter har Lewmar tagit fram sitt svar på nästa generation horisontella ankarspel för kätting och treslagen lina – HX1.


De nya spelen är dubbelt så starka och tåliga jämfört med tidigare modeller. Prestandaökningen beror främst på nya material och ny design av växellåda och kättinghjul. Kättinghjulet är tillverkat i komposit och nickelpläterad brons. Kompositdelen gör hjulet tystare och ger en stabil matning samtidigt som kärnan av nickelpläterad brons griper tag i linan för att föra den i önskad riktning. Stommen är tillverkad i anodiserat aluminium och kåporna i kompositplast.

HX1 finns i versioner med eller utan frifall och det finns möjlighet att uppgradera sitt spel till frifall i efterhand. De finns i två motoreffekter; 500W och 800W för 12V och kan hantera 6, 7 eller 8 mm kätting samt treslagen lina i storlekarna 12, 14 och 16 mm. Rekommenderat pris börjar på 11100:- Mer information om ankarspelen hittar du på www.comstedt.se.

Läs mer på comstedt.se.

Top