Andreas Axelsson seglar Fastnet med Wolfpack Racing Team

Andreas Axelsson seglar Rolex Fastnet Race med Wolfpack Racing Team. Här är några rader från Andreas inför starten.

"Idag drar Fastnet Race 2015 igång. I skrivande stund befinner jag mig i Hamble Point Marina där vi ligger med den nya norska VO70-satsningen. Teamet är i grunden Wolfpack Racing Team som i många år varit framgångsrika inom havkappsegling både internationellet och hemma i de nordiska vattnen. Nu har de bytt upp sig från sin TP52 till före detta Camper-båten som körde VOR 2011-12. VO70:an är en riktig racingmaskin och tillsammans med Wolfpack-gänget är vi en härlig nordisk kombo av norrmän, en dansk och två svenskar ombord.

Starten drar igång efter lunch idag och det ser ut att bli ett lättvindsrace fram till och med onsdag. Stämningen är riktigt härlig, under hela veckan har det kryllat av båtar på Solent som legat i hård träning eller seglat Cowes Week. För oss har vi hunnit köra två intensiva dagar på havet med mycket manövrar, segelbyten och kontroll av all mekanik och inte minst hydralik ombord. Riktigt kul att få chansen att vara med i det här goa gänget seglare. Vi står inte med bland förhandsfavoriterna, men vi är här och ska visa att vi vikingar fortfarande är riktigt heta och kan hävda oss i race som Fastnet.

Nu behöver jag dra iväg och hjälpa till med det sista innan understället och sjöställ åker på. Se till och följ oss under Fastnet!" - Andreas Axelsson

Följ starten av Rolex Fastnet Race på www.rolexfastnetrace.com.

Top