Allsvenskans två första deltävlingar ställs in

På grund av skärpta riktlinjer för idrotten med anledning av Corona-pandemin ställs nu Allsvenskans två första omgångar in. De två andra deltävlingarna, Örnsköldsvik i augusti och Västerås i september är för närvarande inte berörda.

- Det är naturligtvis djupt beklagligt att vi tvingas reducera Allsvenskan Segling 2020, men det är självklart att även vi måste bidra till bekämpningen av Corona-spridningen. Vi tror och hoppas dock att vi fortfarande kommer ha en bra säsong kvar senare i år när samhället börjar fungera normalt igen och då har vi två härliga deltävlingar i Örnsköldsvik och Västerås att se fram emot, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör på Svenska Seglarförbundet.

Med de förordningar och riktlinjer som gäller i samhället just nu med anledning av Corona-pandemin, så har Svenska Seglarförbundet i samråd med arrangörerna av deltävlingar i Allsvenskan Segling beslutat att ställa in de två första deltävlingarna. De två andra deltävlingarna, i Örnsköldsvik i augusti och i Västerås i september, är för närvarande inte berörda. Detta innebär att det blir en förkortad Allsvensk säsong med endast två deltävlingar.

- Den första deltävlingen i Skanör i maj och den andra deltävlingen i Långedrag i början av juni ligger så pass nära i tid nu, att vi bedömer att det fortfarande kommer att finnas restriktioner i nationell tävlingsverksamhet då. Det är inte heller möjligt för arrangörerna att nu binda upp sig med bokningar och beställningar som riskerar att behöva betalas om evenemangen inte genomförs. Det är också deltagare, båtägare och funktionärer som skulle beröras på samma sätt, säger projektledare Claes Lundin.

Man har också övervägt möjligheterna att lägga de två första deltävlingarna vid ett senare tillfälle, eller åtminstone en av deltävlingarna. Här har man dock tvingats inse att det inte är   möjligt. Många klassförbund, och inte minst nationella mästerskap, kommer att få planera om säsongen och då kommer det att bli många evenemang på de begränsade antal helger som återstår av sommaren och hösten. Tillgången till funktionärer, funktionärsbåtar, segelbåtar och annan logistik kommer också att vara begränsande.

För mer information och frågor angående Allsvenskan kontakta projektledare Claes Lundin claes@ssf.se.

Top