Allsvenskan kommer till Ekerö

Förra året startades Allsvenskan i Segling med ett lyckat resultat. Ett antal deltävlingar genomfördes i J/70 runt om i Sverige. Inför årets allsvenska är det nu klart att Ekerö Båtklubb kommer arrangera en av 2016 års omgångar. Läs mer om detta nedan i ett pressmeddelande från Ekerö Båtklubb. 

PM Ekerö Båtklubb

Ekerö Båtklubb i samarbete med Jungfrusunds Skärgårdsstad står helgen den 10-12 juni som värd för en allsvensk omgång i segling. Seglingarna kommer ha Jungfrusund som bas och själva seglingarna kommer gå på Vårbyfjärden strax utanför Jungfrussund. - Sveriges bästa och största klubbar med bl.a. KSSS och GKSS kommer finnas på plats i Jungfrusund, så vi känner ett stort ansvar. Ambitionen är att skapa bästa möjliga seglingar och göra ett riktigt bra event för seglarna, de skall lämna Ekerö med positiva minnen. Samtidigt är det lika viktigt för oss att skapa ett engagerande projekt för vår klubb och våra medlemmar. Det handlar om att bygga på klubbkänslan och skapa förutsättningar för ett fortsatt livaktigt båtliv på Ekerö säger Ekerö båtklubbs ordförande Göran Thingvall

Under våren kommer det bli mycket planeringsarbete för att göra arrangemanget till en succé. Till en börja med har Ekerö Båtklubb ett informationsmöte nu på torsdag den 28/1 19:30 för att informera om tävlingarna och vilka insatser som behövs. De allsvenska seglingarna blir en av många aktiviteter i Jungfrusund denna helg, där flera andra föreningar också planerar aktiviteter.

Från Ekerö Båtklubb tänker vi också på ta möjligheten att visa upp seglingen för Ekeröborna. Förutom då att man givetvis kan titta på själva tävlingarna så planerar vi på att ha diverse kringarrangemang med bl.a. ”prova på segling” för barn och vuxna, samt segling i simulator för dem som segla garanterat torrt!

Fakta: Allsvenskan Segling

Introducerades säsongen 2015 och blev en succé redan från start. Det är en ligaserie, likt fotbollen, där 18 klubbar möts under fyra delevenemang. I en tabell kan alla intresserade följa klubbarna i serien. Vid säsongens slut koras Sveriges bästa kappseglingsklubb, vilken också får representera Sverige i seglingens Champions League.

Datum och platser för Allsvenskan 2016:

Deltävling 1: 20 - 22 maj, Motala

Deltävling 2: 10 - 12 juni, Ekerö, Stockholm

Deltävling 3: 12 - 14 augusti, Malmö

Deltävling 4: 2 - 4 september, Långedrag, Göteborg

Allsvenskan seglas med 6 båtar av typen J/70. Under en allsvenska helg seglas 45 seglingar, där varje race tar ca 12minuter. Varje enskild klubb deltar i 15 av dessa seglingar. Ekerö Båtklubb deltog i första upplagan av allsvenskan 2015, men hamnade under strecket och lyckades sedan inte återkvala till 2016 års allsvenska.

Top