8 Sven Yrvind-wannabees

Vem vill inte vara som Sven Yrvind? Han är 79 år och seglar runt jorden ensam medan många andra 79-åringar inte hade åkt på en cykeltur. Han har uppenbarligen många fans runt om i världen. Här har vi samlat en lista med åtta stycken "Yrvind-wannabees".

Detta är en Scamp Microcruiser. Det är en 11 fot lång entypsklass och de byggs av trä eller glasfiber. Denna båt ser faktiskt ut att segla helt okej jämfört med resten av båtarna på listan. 

Denna båt heter Grand Proa. Den är designad och byggd av Philippe och Alain Guillard. När får vi se Yrvind gå över till flerskrov?!

Detta är en blandning mellan PDR och Paradox, byggd av André François. Tydligen byggde han den utan bom så att han kan stå upp säkert utan att hatten trillar av.

Matt Laydens första minicruiser. Han har en är exakt likadan som han har förlängt med 11 fot så att han kan sova inuti. Det känns som att detta är Sven Yrvind från framtiden. Fina linjer, välpolerad och vit.

Rykten säger att denna båt ska byggas om till att foila. Där snackar vi Sven Yrvind 2.0. Det ska bli en Scow med ruff: youtube.com/watch42152.

En blandning mellan en båt och en livflotte. Men det känns som att man kan segla långt med den. 

Exlex cabriolet för dagsseglar-entusiasten. Denna är gjord i plywood och kan tydligen ta ombord fyra personer med bra komfort. Sven Yrvind-standard.

Här har vi Matt Laydens förlängda båt från hans första båt lite längre upp på sidan. Denna killen kan inte sluta bygga båtar! Denna båt väger bara 90kg och lättare men större än föregångaren.

BONUS

Vi har ingen info alls om denna båt men det ser lite ut som att han har köpt en byrå på Ikea och råkat bygga en båt istället. 

Top