7 bästa seglings-apparna!

Idag har var och varannan en smartphone/surplatta och visst är det kul med nya appar?! Kanske fick du en surfplatta istället för ett sjökort i julklapp? Vi har tidigare testat olika seglings-appar och tänkte nu sammanställa de allra bästa.


Nautical Terms

Den perfekta appen för dig som vill briljera med lite seglartermer. Appen kostar 7kr och innehåller de flesta termer du bör kunna. Finns ännu bara på svenska och är mer kanske mer inriktad på allmänt båtliv än specifika seglingstermer.

Sail For Gold

Seglingsspelet Sail For Gold är vår egna favorit och är specifikt framtaget till OS-seglingarna i Weymouth. Volvo Car UK och RYA har tillsammans finansierat appen och det märks att det har kostat en slant.De klasser du kan välja mellan är Finnjolle, Laser standard, Laser Radial, Elliot 6m, RSX-bräda, 470 herr, 470 dam, Sonar och SKUD 18. Appen finns tillgänglig till iphone, Ipad samt android 2.1 eller senare version.

SailBlaster

Detta är ett spel med extremt dålig grafik och halvkass känsla på rodret men som plockar hem en del bra poäng ändå. Det som framförallt är bra är att det finns många olika valmöjligheter vad det gäller banor, båtar och svårighetsgrad. Den dåliga grafiken gör att man ha stenkoll på farten i "speedmode" och sen snabbt byta till "tacktikmode", vilket är väldigt realistiskt.


Americas cup the game

Spelet går ut på att manövrera sin AC45:a från start till mål på en halvvindsbana i en speedtrial. Man har möjlighet att styra båten genom att antingen att vrida på telefonen eller trycka till höger/vänster om båten. Svårigheten ligger i att balansera båten så bra som möjligt och samtidigt letta efter de bästa vindbyarna.

Peppapp

En mentalträningsapp för vardagen som fungerar väldigt bra att applicera till seglingssituationer. Appen är uppbyggt kring 14 ljudspår med mental coaching och peppning från den mentala coachen och föreläsaren Olof Röhlander. Några exempel på ämnen som tas upp är; måndag morgon, viktigt möte, har fått kritik.

VIVA

Tjänsten bygger på observerade data från ett sextiotal väderstationer runt Sveriges kust och i Vänern. Medelvind, byvind riktning och styrka, vattenstånd ges på de allra flesta stationerna. På vissa kan man även se ström på olika djup, lufttryck, sikt salthalt, vattentemperatur mm. Appen ger en något nerskalad version av informationen på nätet, på hemsidan finns det tillgång till historik och statistik medan det i appen endast realtidsobservationer som erbjuds. Appen är gratis och finns tillgänglig till Iphone, Ipad samt Android 2.1 eller senare version.


ISAF Racing Rules of 2013-2016

Att ha Kappseglingsreglerna i fickan är ett måste. Den nya regelboken med de nya reglerna finns nu ute på marknaden. Snygg layout och enkel att söka i.

 


Top