6 månaders båtrenovering

När man inte har pengar till att köpa en ny båt men viljan att fixa en gammal, då kan det bli riktigt spännande äventyr att berätta för barnbarnen. 

Efter tre år av segling runt i Europa ville Maya och Aladino utmana sig på nya vatten. Oroade över om deras 28ft båt skulle klara av jobbet köpte de i stället en ”ny” ’båt som redan befann sig på andra sidan. Utan att ha sett båten med egna ögon var köpet igenom och så fort gränsen mellan USA och Europa öppnades satt de på första bästa plan mot sitt nya hem. 

De visste att det skulle bli mycket jobb och renovering av den nya båten men tack vare Aladinos utbildning som båtbyggare är de i trygga händer. Nu har tyvärr paret behövt åka hem till Europa igen för att förlänga sina visum och än är inte båten klar, men så här har det sett ut de senaste sex månaderna. 

Deras första restaureringsjobb blev på båten Magi Carpet, en Vindo 32 som föll sex meter från en kran och landade på betong. Hon var avsedd för skroten, men Aladino bestämde sig för att i stället fixa henne. Efter fyra år och en imponerande restaurering blev Magic Carpet Aladino och Mayas nya hem.

Top