505 VM - Magisk dag fyra i Polen

Dag fyra på 505 VM i Polen var än så länge den bästa. Tre race i strålande förhållanden och seglarna är otroligt nöjda med att få segla. 

Lutz Stengel/Holger Jess från Tyskland har seglat stabilt och leder med så stora marginaler att även fast det är två race kvar har de säkrat guldet. Vi har lyckats få kontakt med Holger och frågat hur man ska tänka i en har-start/ gate-start med 127 båtar. Det är inte så vanligt längre och det är intressant om man vill vara tidigt ut eller sent ut från haren. Så här säger Holger: 

"Det är viktigt med plats i lä så du kan justera kryssvinkeln på både högt vs snabbt, sen är det bara att köra och inte titta bak." 

Gårdagen var bra för svenskarna som imponerade på flera håll på banan. Ebbe Rosen och Olle Wenrup seglade hem 7, 21, 4 vilket ger dem en 15e plats inför finaldagen med stora chanser att klättra ännu högre i resultatlistan. 

Galen Mack och Wilhelm Johannisson imponerade i gårdagens andra race där de slutade tvåa men sen inför tredje racet hände någonting och de kom aldrig till målgången.

Idag fortsätter seglingarna med två race planerade. Heja Heja! 

Hela resultatlistan hittar du här: www.sap505worlds2018.com.

Top