5 SNABBA MED TALANGLÖSA KLARA WESTER

Det finns många ungdomar i svensk segling vi känner på ytan, men vi vet inte alls mycket utanför resultatlistan. Jag har pratat med Klara Wester som seglar för GKSS och tagit reda på lite mer om henne.

Ålder: 21 år

Hemstad: Göteborg

Båt: 49er FX 

Vad är den bästa träningsövning du vet?

Om vi tittar på seglingsträningen tycker jag det är väldigt kul att träna starter. Det krävs dock att jag har en bra dag annars blir jag bara sur och allt blir helt värdelöst.


Vad är ditt motto? 

För några år sen sa Jakob Gustafsson till mig "Klara, du är precis som jag, talanglös men om du tränar väldigt hårt så ger det väldigt synliga resultat." Sen dess har jag insett att om jag vill någonting så tränar jag väldigt hårt för att uppnå det.  


Vad är ditt bästa smink tips?

Jag är riktigt snygg typ tre gånger per år och dom gångerna har jag haft smink så nått bra måste jag göra. Det jag använder mig av är mascara och något slags brunt puder som jämnar ut min glasögonbränna och gör mig väldigt brun. Mitt hetaste tips är att undvika komlicerade prylar som ögonskugga för de blir sällan bra. 

 

Hur var din första seglingstävling?

Det var på Lilla Tjörnrunt och jag seglade min gamla röda träoptimist. Den vattenfylldes och jag bara öste som om det inte fanns en morgondag. Jag kapsejade säkert 15 gånger. Däremot krigade jag mig runt den där lilla ön och jag kom rekordsist, men i mål. 


Vad ser du mest fram emot nu?

Tyvärr kan jag inte komma på en sak utan de får bli två. 

1. Träning i Kullavik med Lisa, Hanna och Paul. Ska bli väldigt väldigt roligt. 

2. Junior VM som går i slutet av augusti i Holland. 

Vill du veta mer om Klara besök hennes Facebooksida, Wester Netzler Sailing eller för mer roliga klipp finns hon på instagram Wester Netzler Sailing

/Rebecca 

Top