5 SNABBA MED LEPSYL ÄLSKANDE IDA SVENSSON

Det finns många ungdomar i svensk segling vi känner på ytan, men vi vet inte alls mycket utanför resultatlistan. Jag har pratat med Ida Svensson och tagit reda på lite mer om henne.


Ålder: 19 år

Hemstad: Stockholm

Båt: F18, M32, 49er FX och en massa annat skoj.

1. Vad är ditt bästa seglingsminne?

Jag har lite svårt att bara välja ett så det får bli två. Det första är när jag och Rasmus tog silver i Cypern på Ungdoms VM 2013 (isaf youth), det är väldigt längesen men jag kommer fortfarande ihåg känslan av att hoppa i vattnet och känna all press och spänningar rinna av.

Mitt andra bästa minne är en dag i Palma när vi seglade Nacra i solnedgången och några delfiner simmade förbi, helt magiskt.

2. Vilken är din favoritstad?

Kilifi som är en stad/by på Kenyas kust som vi har åkt till flera gånger. Det är så fint och härlig miljö där och alla människor är så snälla. Man kan segla och vindsurfa och deras motto "Hakuna Matata" (inga problem) mår man bra av.

3. Om du fick vara vad eller vem som helst för en dag vad eller vem skulle du välja att vara?

Verkligen en svår fråga, spontant skulle jag nog vilja vara en delfin.

4. Logistik är en stor del av ditt liv, vilken logistiskplan har varit värst hittils?

Det värsta var nu i USA när vi kom tvåa och fick två gigantiska tavlor som pris, vi som redan hade jättestora väskor. Vi skulle resa genom hela Miami och vi behövde åka tidigt på morgonen fast vårt flyg inte skulle lyfta sen på kvällen.

Vi var fast på en flygplats där man inte kunder göra nånting vilket ledde till att vi tog en taxi och letade äventyr med väskorna och tavlorna släpandes. Väl i planet var dem jobbiga att bära på och packa in och ut hela tiden vid byten och gå runt på flygplatsen med dem.

5. Vilka är dina topp tre viktigaste ägodelar för att få ihop vardagen?

Mobil, toffs till mitt hår och frukt.

Bonusfråga; Spelar du Pokémon Go?

Nej för min mobil kan inte uppdateras till det och jag lider verkligen. Jag tycker det låter väldigt roligt.

Next up: Till helgen ska Ida segla M32 på Tjörn Runt,  annars seglar hon det mesta och fokuserar på skolan där hon läser sista året på gymnasiet.

Top