3 "vanliga" kvinnor ror över Atlanten för miljön

Tre tjejkompisar bestämde sig för att ro över Atlanten för att motverka plastnedskräpning. De ville bevisa att även de som känns omöjligt är möjligt.

Jess, Caroline och Susan bestämde sig lite spontant efter ett klättringspass att ro över Atlanten under Talisker Whisky Atlantic Challenge (världens tuffaste roddtävling) för att stötta Marine Conservation Society.

MCS driver ett Clean Seas program som jobbar mot att minska plastnedskräpningen i UK. Programmet jobbar hårt för att identifiera skadligt innehåll för havet i olika produkter och sen såklart försöka få bort dem från marknaden eller få företag att ersätta innehållet till något mer hållbart. Ett lyckat projekt de har arbetat med är höjda priser på plastpåsar runt om i UK.

Talisker Whiskey Atlantic Challenge är 3 193 engelska mil och tog 61 dagar 8 timmar och 47 minuter för tjejerna. Förutom inspirationen de gav och pengarna de samlade in till MCS blev dem andra tjejbesättning att klara utmaningen på roddbåten vilket innebär mer eller mindre två timmar on och två timmar off dygnet. 

Är det något annat projekt som ni ser fram emot med familj och vänner? Våga utmana och kom ihåg allt är möjligt.

Top