2017 Carlos Aguilar Match Race inställt

I december var tanken att 2017 Carlos Aguilar Match Race skulle äga rum i St. Thomas, USA. Jungfruöarna men den senaste månaden har området blivit drabbad av orkan och det är mycket skadat. 


Under den senaste månaden har St Thomas drabbats av orkan och det har blivit stora skador på både hus och hamn. Därför har nu regatta-ansvarige Verian Aguilar Tuttle gått ut med att tävlingen blir inställd. 

Klubben är känd för att ge seglingstävling i toppklass och med tanke på omständigheterna känns det inte rättvist mot varken tävlarna eller funktionärerna som jobbar dag och natt för att bara få ordning på sina egna hem efter orkanen. 

Vi har kontaktat två svenska besättningar som skulle dit för att höra hur de känner inför det tunga beskedet. 

Sanna Mattsson - Swedish Women's Match Racing Team

swedish womens match race


”Det är såklart tråkigt att det inte blir av, men just nu känns det viktigare att de på St Thomas får tid att återhämta sig från orkanen och kan lägga fokus på att bygga upp samhället igen. Vi hoppas på att få åka dit en annan gång istället!”

Anna Östling - Team Anna Matchrace Challenge

team anna

- "Det känns såklart super trist att tävlingen blir inställd. Fantastiska människor och en väldigt fin ö som vi fick besöka förra året. Det är självklarhet att de ska fokusera och lägga sin energi på att bygga upp allt som raserats. Känns otänkbart att åka dit och tävla när vi vet hur illa de har drabbats. Vi tänker på dem och längtar till nästa år. Vi hoppas ledningen för WIMS lyckats få till finaleventet i Europa istället och då ska vi vara med och ge allt på vattnet!" 

Top