2,6 miljoner i Coronastöd till svensk segling

Riksidrottsförbundet har beslutat att 2,6 miljoner av Regeringens stödpaket på 500 miljoner kronor ska gå till Svenska Seglarförbundet. Den största delen, nästan 2,1 miljoner, går direkt till våra föreningar.

När ansökningstiden hade gått ut hade 43 föreningar från Svenska Seglarförbundet skickat in en ansökan om kompensationsstöd. Den 15 juni kom besked från Riksidrottsförbundet (RF) om vilka föreningar som hade beviljats stöd, och hur mycket. Totalt tilldelades Svenska Seglarförbundets föreningar nästan 2,1 miljoner kronor.

– Det är ett viktigt stöd för våra klubbar som kan betyda mycket för deras verksamhet och fortsatta utveckling i dessa prövande tider. Jag är glad att så många klubbar ansökte och fick ta del av idrottens medel. RF och dess distriktsorganisation är en viktig resurs för oss, både som förbund och för våra föreningar. Något som vi ibland kanske kan bli bättre på tillvara, menar förbundsdirektör Marie Björling Duell och fortsätter:

 - Det fantastiska jobb alla våra klubbar och klassförbund gör är grunden för att få vår idrott segling att växa på ett framgångsrikt sätt, både inom bredd och elit. Desto mer resurser vi kan få till vår idrott, desto bättre. Därför uppmanar jag alla klubbar att hålla sig á jour med det stöd som RF/SISU kan ge. Kansliet på Svenska Seglarförbundet hjälper gärna till att guida klubbarna med detta. Så ta chansen att sök det lokala stöd som finns ute i distriktsorganisationerna.

De som drabbats värst får mest stöd
Stödet baseras på klubbars förlust på grund av Coronapandemin. Corona stödet har baseras på hur stor förlust den ansökande föreningen har i förhållande till sin omsättning. De som drabbas värst har enligt RF fått mest stöd. Stödet, som börjar betalas ut den 15 juni, meddelas via föreningens sida på IdrottOnline. RF räknar med att samtliga föreningar ska ha fått sitt stöd utbetalat före midsommar.

-Blir det aktuellt med ytterligare stöd till idrotten så ser jag det som självklart att vi, både som förbund och klubbar, är med och tar del av detta stödet också, avslutar Marie Björling Duell. 

RF har fördelat Regeringens totala stödpaketet på 500 miljoner enligt följande:

  1. 455 miljoner (91 procent) fördelas på 3 500 föreningar
  2. 45 miljoner (9 procent) fördelas på 41 förbund och deras distrikt

RF har även begärt ytterligare 500 miljoner kronor i stöd för perioden 1 juli till och med 30 september.

Text: Svenska Seglarförbundet 

Top