15 Skäl Att Besöka Bermuda

”Åk du till himlen om du vill, jag stannar hellre här.” – Mark Twain från 1800-talets Bermuda

Bermuda är en ögrupp i västra Atlanten. Även om landytan bara omfattar 53 km2 finns det mängder att se och göra. Bermuda är en unik blandning av avslappnat semesterparadis och modernt nöjes- och shoppingmecka. Men mest av allt är det en fantastisk seglingsdestination.

En som vet är Johnie Berntsson och hans Stena Sailing Team. Med jämna mellanrum åker Johnie med sitt lag till Bermuda för att segla Argo Group Gold Cup och slåss om ära och berömmelse matchracingens finsrum i världstourens näst sista evenemang. Det är ingen tvekan att svensklaget trivs på Bermuda. Genom åren, från 2007 och framåt, har laget placerat sig 6a, 1a, 5a, 3a, 2a, 2a och nu senast 1a. Stena Sailing Team har blivit lite av folkets favorit och sonen till en av de lokala seglarna, Lance Fraiser, hejar mer på Stena Sailing Team än på sin egen far. Här bjuder Johnie på några av sina favoriter på ön.

Öronproppar Första gången du kommer till Bermuda kommer du bli överraskad när mörkret faller. Då börjar "Treefrogs" spela och det låter ungefär som syrsorna hemma i Sverige fastän mycket högre. Ta med dig öronproppar så att du får sova gott och ostört.

Johnny Barnes. Åk till rondellen vid infarten till Hamilton och bli välkomnad varje vardag morgon av Johnny Barnes. När vi tävlar får vi alltid en extra slängpuss och vinkning av Johnny, på väg till hamnen.

America’s Cup World Series. Tajma ditt besök med America’s Cup World Series, denna globala serie om tio deltävlingar som är första steget för utmanarna att ta sig till den stor finalen 2017.

Tajma ditt besök med America’s Cup World Series.

Transport. Du förflyttar dig med taxi, buss, båt (färjor) eller scooter. Turister kan inte hyra bil. Det tar cirka 1 timme att åka genom hela Bermuda från St George till Dock Yard med scooter med du hinner inte se hela ön på en vecka.

Argo Group Gold Cup. Ett annat utmärkt tillfälle att besöka ön är i samband med en av deltävlingarna i World match Racing Tour – Argo Group Gold Cup. Tävlingen arrangeras årligen och går av stapeln i oktober.

America’s Cup. Det är inte många månader sedan som det stod klart att Bermuda kommer att stå värd för nästa America’s Cup 2017. Man har redan avslöjat skisser över evenemangsområdet och det ser ut som att seglingarna kommer ske närmare publiken än någonsin.

Hyra segelbåt. Det kristallklara vattnet utanför Southampton Parish är perfekt för en dag på vattnet med i goda vänners lag.

Hamilton. Här är shopping, restauranger och den fina miljön det bästa. Du kan hyra båt och åka ut på fisketur eller hyra vattenskoter.

Mat. Bermudas många restauranger serverar sina gäster allt från medelhavsinspirerad kokkonst i Hamilton till utsökta lokala specialiteter i St Davids. De lokala rätterna består huvudsakligen av fisk och skaldjur, speciellt torsk.

Golf. Golfbanorna är bland de bästa i världen sägs det och en anledning till detta är det kraftiga Bermuda gräset som utvecklats för att tåla den starka solen och värmen. Bermuda har världens högsta koncentration av året-runt-golfbanor per kvadratkilometer och det arrangeras turneringar under hela året. Eftersom jag själv inte golfar har jag ingen favoritbana att rekommendera men de lär vara fina allihop.

Restaurang. En restaurang jag varmt rekommenderar är Rustico i Hamilton Parisch. De serverar mycket bra mat och har trevlig personal. Samtidigt kan du passa på att besöka Bermuda Aquarium Muzeum and Zoo och titta på sköldpaddor.

Strandliv. Beacherna i Bermuda är alla bättre än de bästa! Mina personliga favoriter är Church Bay och Horseshoe Bay. Grönt vatten, superfin snorkling med stora färgglada fiskar att titta på. Ta med en plastpåse ut med brödsmulor när du snorklar så äter de ur handen på dig.

Harbourfront. Här finns många fina restauranger med utsökt mat. Shoppingen här och vid Dockyard har allt vad man som turist kan önska sig.

Nattliv. Du kommer inte hitta många klubbar i Bermuda men utbudet av pubar är obegränsat. St. George's Parish och St. David's Island är populära områden. Nationaldrycken heter Dark'n'Stormy.

Snorkling. De flesta av öarna härstammar från koraller och hela området är omgivet av fantastiska rev med färgglada fiskar och gamla vrak. Oförglömlig dykning och snorkling utlovas vid platser som Elbow Beach vid Paget Parish.

Sightseeing. Som omväxling till slappa dagar på stranden kan det vara trevligt att upptäcka några av Bermudas sevärdheter. Åk till historiska St. George för att se platsen där skeppsbrutna engelska kolonisatörer byggde sitt hem 1609.

Text Search Magazine

Top