12 meter klassen får sig en nygammal medlem - Jenetta

12 meter klassen får sig en gammal medlem tillbaka. Renoveringen av Jenetta är klar och har sjösatts. Vi smygstartar med att spana in båten redan nu och snart kommer mer information i senaste numret av Search Magazine som i fredags lämnades in på tryck. 

Jenetta byggdes 1939 och 2010 var skrovet så slitet att det föll i två delar när de försökte flyttas. Nu 9 år senare finns det en helt ny båt som har sjösatts.

Det gamla skrovet fraktades till Flensburg från Kanada för att renoveras hos Robbe och Berking. Kölet var det enda som var i okej skick att återanvändas och är det som finns kvar från den ”gamla” båten. Arbetet har tagit ungefär 20 000 timmar och ingen har gått ut med ett värde på båten men en gång i tiden värderades den till 1,5 miljoner euros.

Den roliga designen med rutnät kommer att tas bort och är endast plast för att skydda skrovet. Hade däremot varit ganska roligt om en sån fin träbåt hade en rutdesign, eller vad tycker ni? När plasten väl tas bort kommer det avslöjas ett fantastiskt trä och hantverk.

Video och originalartikel: segelreporter.com

Top