100 dagar kvar till årets längsta dag, och MidsummerSail

Kieler Woche är en av årets höjdpunkter för många seglare, men en dag innan denna seglingscirukus drar igång, på årets längsta dag, startar Östersjöns längsta för fjärde gången.  

Startskottet för MidsummerSail går när kanonen ombord på skutan Wissemara avfyras 13.00 den 21 juni, och i år kommer vi att få se rekordmånga båtar på startlinjen. 18 båtar med minst 39 besättningsmedlemmar kommer att ta sig an den 900 sjömil långa seglatsen från den sydligaste till den nordligaste änden av Östersjön. 

Det nuvarande rekordet från Wismar, Tyskland, till Töre, Norrbotten på 6 dagar, 12 timmar, 23 minuter och 47 sekunder sattes av Universitas of the ASVzR, och ledde till att laget fick utmärkelsen German Offshore Youth Award 2017. För första gången är det inte bara tyska båtar på start, i år får vi också se deltagare från Schweiz och Sverige. 

Tre priser kommer att delas ut: en pokal och €1000 till den snabbaste båten (line honors), ett pris till den minsta båten och ett till den minsta besättningen. Men nästan viktigare än bucklor och pengar... vem kommer få klättra ut på den gula bojen i Kalix? 

Top