"Vi är unga och hungriga och vi seglar H‐båt."

SEARCHERS: TEAM SWE 520

"Vi är Team SWE 520. Vi är unga och hungriga och vi seglar H‐båt."

Team 520 bildades under 2013 med målsättningen att segla SM i hemmahamnen Lomma och VM i Varberg. Båda mästerskapen går av stapeln under 2014. Teamet består av fyra killar med en genomsnittsålder i besättningen på 22,5 år (yngsta besättningsmedlem är 17 och äldsta 25 år). I jämförelse med övriga rävar som härjar i svenska H‐båtsfleeten befinner de sig garanterat i det yngre segmentet, om inte yngst med marginal.

"Vi vill gärna nå ut med att H‐båt, och andra båtar i samma storlek med bra reglering kring utrustning faktiskt går att köra seriöst med ganska små medel jämfört med storbåt. Det är brist på båtar med unga besättningar och ungdomar och vi vill inspirera andra att fortsätter segla efter jolleåren. Vi kommersegla minst två större regattor under 2014; SM och VM, men även någon större distanskappsegling som Tjörn eller Ven Runt om schemat tillåter. Utöver detta kommer vi också segla flera andra regattor lokalt. Regattorna kommer vara utspridda under försäsongen och i höst och innefatta North Sails Trim Cup, som lockar många båtar, samt ett DM som i Skåne körs sista helgen i oktober. Utöver detta kommer vi såklart ha återkommande träningspass. Vi gillar att dokumentera vår segling och har precis lanserat en hemsida med blogg och publicera material på youtube och facebook."

520 består av:

Björn Svensson, skeppare och rorsman

Kristoffer Nordström, keyboard

Anders Almgren, trimmer

Sebastian Anderson, fördäck

Vi ser fram emot att följa Team SWE 520 på deras resa. Under tiden kan du få en försmak genom att köra igång filmklippet nedan eller klicka in dig på teamets hemsida www.swe520.se samt youtubekanal.

Träning i solen med Träning SWE 520:

 

Top