"Nu är jag väl het", Max Salminen efter femteplatsen i Delta Lloyd regatta!

Delta Lloyd i Medenblick avslutades i helgen, en tävling med mycket vind, regn och heta svenskar. Max Salminen i finnjolle seglade jämnt hela tävlingen i det tuffa startfältet och inför medaljracet låg han femma. I denna tävling räknades kvalseglingarna som ett delresultat, som lades ihop med medaljraceresultatet. Max blev trea i MR och totalt femma.

När Search går för att gratulera, möts vi av en strålande glad Max som ger en stor finnjollekram och säger: Nu är jag väl het?.

Searchmagazines heta lista har blivit ett begrepp bland toppseglarna, alla vill vara med uppenbarligen!

Max som i somras tog OS-guld tillsammans med Fredrik Lööf i starbåten, bytte direkt tillbaka till finnjollen efter tävlingarna i London. Fokus i träningen har enligt Salminen legat på teknik och boathandling och redan nu visar han att han blir att räkna med i finnjolle. Björn Allansson vår andra starka finnjolleseglare var inte nöjd med sin segling men visar på en hög lägsta nivå, då han blev åtta i tävlingen.

Även Nacra17 besättningen Tim Shuwalow och Hanna Klinga kvalade in till medaljracet, där man seglade upp sig från sjätte till femte plats. I medaljracet provade man att göra en babordsstart, tyvärr förseglade de sig något in till det första kryssmärket och missade medaljerna den här gången.

I 49er klassen gjorde Carl P Sylvan och Otto Hamel sitt bästa internationella resultat hittills med en 13:de plats. Klassen vanns av suveräna Jonas Warrer och Peter Lang. Gasten Peter har precis kommit tillbaka efter en hjärnskakning och seglade regattan med hjälm, något som blir vanligare i klasserna med höga farter. Jonas Warrer kommer vi ihåg från OS 2008, då han vann OS guld i 49:er i en lånat kroatisk båt, efter att ha brutit masten precis innan start. Medaljracet nedan är ett av de mer spektakulära som seglats, räkna hur många båtar som kapsejsar.

I laser var det inga fullträffar, Josefin Olsson avslutade starkt och var först i mål i de två sista racen, tyvärr tjuvstartade hon i det ena, totalt blev hon tia. I standard hade varken Jesper Stålheim eller Emil Cedergård någon höjdarvecka, Jesper blev fjorton och Emil sjutton i ett jämnt fält.

Fler resultat och bilder

Top