Årets svettigaste kappseglingshelg är här

Under rubriken "Kalendarium" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera.

Månadsskiftet juni-juli är utan tvekan årets mest intenisva period i alla fall om man är kappseglare ochverkar i Sverige. Vi låter listan nedan tala för sig själv. Enjoy!

Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Kalendarium" i ämnesfältet.

29 juni - 3 juli: 44 Cup Marstrand

Marstrand har varit värd för RC44-cirkusen sedan 2011. Svenska Artemis står såklart på startlinjen. Det finns dessutom några svenska seglare i de utlndksa teamen också. Klippet nedan är en teaser för årets cup.

29 juni - 3 juli: SM IF-båtar

SS Fram Kalvsund arrangerar SM för IF-båtar på Bohus Björkö.

30 juni - 3 juli: Pantaenius Bohusracet

Kappsegling från Byfjorden till Smögen för båtar med en besättning om två personer som arrangeras av Segelsällskapet Viken-Ägir. I samband med årets upplaga avgörs även Svenskt Mästerskap i distanskappsegling för dubblehanded. Mer om racet hittar du via "Snart smäller startskottet för Pantaenius Bohusracet".

30 juni - 3 juli:  Svenskt Mästerskap i distanskappsegling för dubblehanded

Svenskt Mästerskap i distanskappsegling för dubblehanded seglas samtidig som Pantaenius Bohusracet och på samma bana med start i Uddevalla och mål på Smögen. Banans längd sträcker cirka 170M. Mer om mästerskapet hittar du via "Snart smäller startskottet för Pantaenius Bohusracet".

30 juni - 6 juli: Gotland Runt Offshore Race

Gotland Runt är lika mycket en svensk seglingsklassiker för kompisgäng och nöjesseglare som en utmaning för de allra bästa proffsteamen från norra Europa. Första tävlingen runt Gotland startade 1937, nu mer än 80 år senare är tävlingen runt Gotland en klassiker och världens största årligen återkommande havskappsegling.

Årets klasser är Fullcrew SRS, Fullcrew ORCi, Doublehanded SRS, Multihull SRS, Classic yachts SRS, Spirit of tradition SRS, Swan Classic class SRS. I år avgörs även VM i ORC Double Handed i samband med Gotland Runt. Mer om det ärvarvet runt 

30 juni - 6 juli: ORC Double Handed World Championship

Historiens första ORC Double Handed World Championship avgörs i samband med Gotland Runt Offshore Race. Det kommer bli en riktig nagelbitare med flera svenska team på banan. Mer om världsmästerskapet hittar du via "Svenska hopp i ORC Double Handed World Championship".

2 juli: Final SM i e-segling

Välkomna till SM-finalen i e-segling! Topp 10 från grundomgången och topp 10 rankade svenskar på världsrankingen bjuds in till en rafflande finalsegling på plats i Gotland Runts Race Village på Djurgården.

2 - 3 juli: SM Trissjolle

Ljungskile Segelsällskap arrangerar SM för Trissjolle under två dagar på skyddade vatten innanför Orust.

4 - 10 juli: Childhood Match Cup

Under 26 år har publik, partners och världens bästa seglare återkommit till Marstrand och skapat en folkfest som saknar motstycke i seglingsvärlden. Atmosfären och tillgängligheten har gjort Marstrand till norra Europas främsta seglingsmetropol och Match Cup Marstrand till en återkommande höjdpunkt för publik och näringsliv.

Det blir en härlig folkfest med Ingemar Allén och Victor Västernäs som kommentatorer för publiken på berget! Tävlingarna avgörs i sprintformat där varje segling tar ca 15 minuter och många tajta dueller längs banan utlovas.

Följande skeppare med besättningar tävlar i årets upplaga.

Deltagare i öppna klassen:

Anton Dahlberg, SWE
Chris Poole, USA
Lucas Karlemo, FIN
Jeppe Borch, DEN
Jean Baptiste Bernaz, FRA
Nicklas Dackhammar, SWE
Sam Gilmour, AUS
Max Salminen, SWE

Deltagare damklassen:

Anna Östling, SWE
Renee Groeneveld, NED
Johanna Bergqvist, SWE
Sanna Mattsson, SWE
Lynn Hafemann, GER
Anne Marie Rindom, DEN
Josefin Olsson, SWE
Sandra Sandqvist, SWE

Search kalendarium publiceras i samarbete med UK Syversen.

UK Sailmakers är ett ledande segelmakeri med loft i Stockholm och Göteborg: "Vi skulle kunna berätta varför du ska välja UK Sailmakers, men vi låter resultaten från 2021 tala för sig själva: 1:a, 2:a och 3:a Gotland Runt, 1:a Kolfiberrodret, 1:a Bohus Racet, 1:a och 3:a Express SM, 1:a Smaragd SM, samt flertalet klassegrar på Raymarine 2Star och andra lokala regattor. Kontakta oss för att få en offert på ditt nästa segel."

Top