Ännu ett rekord för Francis Joyon fick avsluta IDEC SPORT Asian Tour

Det blev ännu ett rekord för Francis Joyon med besättning på hans långa IDEC SPORT Asian Tour. Den sista sträckan vid namn Tea Route seglades fyra dagar snabbare än tidigare rekordet.

En lång resa har gått mot sitt slut och Francis Joyon har anlänt till London. Den sista sträckan ’The Route’ mellan Hong Kong och London är en distans på 15 873 sjömil som Maxi Trimaranen seglade en medelhastighet på 20,7 knop.

Besättningen på fem seglade över Sydkinesiska havet, Indiska Oceanien, södra och norra Atlanten så de fick uppleva i princip i alla olika väderförhållanden. Ibland var det nästan ingen vind och bekvämt medan många andra timmar var det riktigt stökigt med mycket vind och stora vågor samtidigt som temperaturen varierade från varmt till kallt.

Det nya rekordet är 31 dagar, 23 timmar, 36 minuter och 46 sekunder vilket är fyra dagar snabbare än tidigare rekordet av Giovanni Soldini. Maxi Trimaren som seglades är från 2006 och har vunnit Route du Rhum tre gånger och vann senast Jules Verne Trophy.

Top