Älska eller hata träbåtar, dags att sälja?

Nu är det vår, dags att börja fixa med båten. Igår pratade jag med en man på Västkusten, Tyrone 70 år. Tyrone vill sälja sin GKSS-eka, och sa med lite sorg i rösten att nu får det bli en plastbåt. Varför då frågade jag, för Tyrone lät pigg på rösten, men han konstaterade att det gällde att sälja medan han faktiskt har ork att hålla den i ordning. Nu skulle han köpa en liten plastbåt.- Det tar tid att underhålla en träbåt. Du förstå att prästen Bang hade båten innan mig, så den har seglat omkring i Grebbestad länge. Tyrone avslutade -En gång för längesedan var det GKSS som så till att båttypen kom fram, för att skapa möjlighet för alla att segla, särskilt de som inte hade så mycket pengar.

Det finns många skäl att hata du hatar din träbåt på våren, och ett stort skäl att du älskar den och vill ha den

MEN det är därför du älskar den, eftersom denr inte bara ett projekt, det är inte som att byta till sommardäck, den är i ditt hjärta, och under en solig dags segling i skärgården är det hela värt det!

Och en sak till, när du trött från alla ovanstående punkter, gör som Tyrone sälj din ögonsten innan är för sent, den förtjänar att hamna i någon annans hjärta att älska och vårda.

Top