Foilboard mega loops med Adam Withington

Alex Aguera | Juli 12/2014

Foilboard mega loops med Adam Withington. Foto Alex Aguera
Här bjuder vi på ett kort klipp filmat av Alex Aguera. Kitesurfaren heter Adam Withington och platsen Kanaha, Maui.     Läs mer »

  I   Kommentera

Ben Ainslie bygger Americas Cup bas i Portsmouth!

© Lloyd Images | Juli 01/2014

BAR bas i Portsmouth
Sir Ben Ainslie och hans Ben Ainslie Racing är en av utmanarna till Americas Cup och nu får man stöd av den brittiska staten för att bygga upp en bas i Portsmouth. Beslutet att stötta den brittiska satsningen tog på absolut högsta nivå på 10 Downing Street med premiärminister David Cameron.    Sjävlklart är det inte bara äran att vinna Americas Cup som hägrar för den brittiska regeringen när man sa... Läs mer »

  I   Kommentera

5 mest lästa veckan som gick!

X Sail Racing | Juni 23/2014

Fem mest lästa
Vissa veckor finns det en riktig snackis som sticker ut i flödet av seglingnyheter och händelser. Det kändes inte som någon stor överraskning att den finska varianten av Jean Claud Van Dammes "epic split" skulle vara en händelse av stort intresse för våra läsare. Detta är också ett mycket bra exempel på hur man kan göra sina sponsorer nöjda. Det finska X Sail Racing teamet, som bär reklam för Samsung, Audi och... Läs mer »

  I   Kommentera

Seglargymnasiet söker elittränare/alt: Sveriges...

SSF | Maj 29/2014

Björn Allansson RIG Motala
Att få utveckla framtidens elitseglare på heltid är många tränares dröm. Från hösten 2014 finns den möjligheten på Motala Seglargymnasium där Motala kommun nu söker en tränare.   I Sverige finns två Riksidrottsgymnasier i segling där eleverna kan kombinera gymnasiestudier med seglingsträning. Ett av dem ligger i Motala med optimala förhållanden för seglingsträning vid Vättern... Läs mer »

  I   Kommentera

On the Wire 2014

SEARCHMAGAZINE | Maj 28/2014

_MG_8048
Förutsättningarna kunde inte bli bättre för en lyckad regatta. När fyrtiotalet seglare samlades i Björlanda i lördags för tvådagarsregattan On the Wire, möttes de av måttlig men stadig vind, strålande sol och sommarvärme. On the Wire 2014 kom att totalt domineras av Ebbe Rosén och Olle Wenrup i sin 505. De spikade alla sju racen och oftast med en rejäl lucka till tvåan. Nu är inte Ebbe och Olle precis o... Läs mer »

  I   Kommentera

Hur klarar man 48 timmar i en kall och blöt liv...

Sjöräddningssällskapet | Maj 27/2014

livflotte 2
Många av oss har gått säkerhetskurser och plaskat med flytvästar och livflottar i varma simbassänger. Men hur är det egentligen att tillbringa en längre tid i livflotte? Det pågår just nu ett spännande experiment någonstans  nordväst om Göteborg där Chalmers och Sjöräddningssällskapet försöker svara på den frågan. 12 personer har gått i en livflotte och ligger och driver.... Läs mer »

  I   Kommentera

STÄLLNINGEN I CLASSIC YACHT CUP SWEDEN

Olle  Appelberg | Maj 26/2014

IMG_Itaka 1447
STÄLLNINGEN I CLASSIC YACHT CUP SWEDEN efter första deltävlingen Peter Norlin Memorial som gick på distansbanor från Beckholmen och runt Fjäderholmarna i Stockholm. Söndagens segling gick på kortare bana på grund av den lätta vinden. Skärgårdkryssaren SK75 Falken med team Lake Lundevall leder cupens klass CHARLIE (<SRS 1,2) med 3.75 poäng. Tvåa är Thomas Larsson i kustkryssaren Winnie med 2,75 poäng och ... Läs mer »

  I   Kommentera
superlowlow

APRIL ISSUE OUT NOW!


x