Franck Cammas skadad under träning

Franck Cammas, ledare och rorsman i det franska America's Cup-teamet Groupama Team France, skadade igår sitt ben och fot allvarligt när han föll av en GC32 och träffades på höger ben av roderbladet i hög hastighet. Det var i samband med en träning och uttagning av unga seglare där teamet seglade två GC32:or i Bretagne i Frankrike.

Enligt det franska teamet skall Cammas ha fått bland annat fått en öppen fraktur på skenbenet. Olyckan skall ha skett under en prestart med en vindstyrka på cirka 8-9 m/s, båten accelerade upp i fullt "foiling-mode" samtidigt som Franck Cammas tappade balansen och föll överbord.

Cammas flögs med helikopter till sjukhus i Nantes där han nu opererats och Groupama Team France meddelar att den franske skepparen kommer bli fullt återställd i ben och fot. Dock är rehabiliteringstiden relativt lång och han kommer därför inte kunna segla på ett tag framöver. Det påverkar närmast VM i februari för Nacra 17, OS-klassen som Cammas också seglar med sikte på Rio 2016. Enligt Groupama Team France fortsätter satsningen mot America's Cup som planerat. Nyligen rekryterades bland annat nya zeeländske Adam Minoprio som också var rorsman på den andra GC32:an vid olyckstillfället.

Top