Team Bergström Västernäs är laddade inför morgondagen...

Här kommer en hälsning från en av de svenska 49er-besättningarna som laddar inför morgondagens tävling. Kör hårt och lycka till Team Bergström Västernäs.

På måndag början årets andra världscup för 49erseglarna Victor Bergström och Victor Västernäs. Regattan seglas på Mallorca och går under namnet Princess Sophia Trophy efter den spanska drottningen. Det är rekordstort startfält i 49:er klassen, hela 80 båtar är på plats vilket är dubbelt så många som på den senaste världscupen i Miami.

Det är väldigt hård konkurrens som alltid på Mallorca, alla i världseliten är på plats.

- Vi har en bra känsla i teamet, vi har jobbat in en del nya rutiner kring utvärdering av våra prestationer, vilket gör att vi lättare ska kunna hitta lösningar och utvecklas snabbare. Förhoppningsvis gör det också att vi får en jämnare nivå och kommer bättre förberedda mentalt till nästa race. Vi strävar hela tiden efter att bli mer proffsiga, berättar Victor Västernäs.

Victor Bergström fyller i.

- Vi är övertygade om att vi kan slå alla båtar i denna tävling om vi presterar vårt allra bästa. Det är en lång regatta och det gäller att jobba hårt i varje race för varje poäng. I segling brukar man säga att den som gör minst misstag vinner, vi hävdar att det är den som reser sig snabbast och flest gånger efter att varit nere i mattan som vinner. Eller som Rocky Balboa skulle ha sagt det; "Life's not about how hard of a hit you can give... it's about how many you can take, and still keep moving forward."

Tävlingen börjar på måndag och under dagen kommer teamet att göra de sista förberedelserna. Det ser en fördel i att det regnar dagen till ära; "det betyder att hälften av de andra seglarna kommer att bli negativa och tumma på sina förberedelser."

För mer info om tävlingen: Officiella hemsidan med resultat.

Följ Team Bergström Västernäs på deras Facebooksida.

Top